8 descoperiri spațiale din 2020 care ar putea însemna viață dincolo de Pământ

Vom începe cu una dintre cele mai recente și șocante descoperiri din 2020. Poate că sistemul nostru solar are viață dincolo de Pământ.
Aceasta este Venus. A doua planetă de la Soare și sora planetei noastre de origine.
Se numește așa pentru că are o dimensiune și o masă asemănătoare, dar condițiile sunt pur și simplu cumplite, temperatura de pe suprafața sa ajunge la 477 grade celsius, din cauza efectului de seră, iar presiunea atmosferică este la fel de puternică ca și când ai fi 3000 metri sub apă.
1 Dar în această lume ostilă, poate exista de fapt viață, de mulți ani, au existat discuții cu privire la acest subiect. în 2007 Oamenii de știință au descoperit că odată a existat un ocean pe Venus, adică în trecutul îndepărtat, ar fi putut exista o formă de viață.
Dar în toamna anului 2020, a existat un argument epic, în care oamenii de știință au încercat să afle dacă viața pe Venus există in momentul de fata. În septembrie, descoperirea unui nou marker de viață pe Venus a fost anunțat.
telescopul Alma din deșertul Atacama a găsit gaz fosfină deasupra planetei, iar cantitatea acestui gaz a sugerat că ar fi putut fi produsă de anumite microorganisme, dar deja în octombrie , datele au fost analizate din nou, iar noile rezultate indică faptul că a fost o eroare.
Așadar, astăzi considerăm că Venus este încă o dată nelocuită, dar cine știe, poate în curând vom obține date noi și vor apărea noi dispute în cercurile științifice.
2 Și în timp ce unii oameni de știință își scarpina capul și încă se concentrează asupra lui Venus. Alții au privit în spațiul îndepărtat și au descoperit 24 de planete, pe care viața poate exista, iar pe toate, condițiile de viață sunt mult mai bune decât pe Pământ.
Astfel de planete sunt numite Super locuibile, aceste super planete trebuie să fie de 1,3 ori mai mari decât Pământul și de două ori mai masive, Astfel, vor avea o gravitație mai puternică, Și, în consecință, o atmosferă mai densă și mai caldă. Deci, climatul de pe planetele super locuibile trebuie să fie similar cu cel tropical de pe Pământ. Acest lucru va asigura diversitatea maximă a organismelor vii.
Steaua gazdă a unei astfel de planete trebuie să fie un pitic roșu. Sunt mult mai mici decât soarele și nu sunt atât de strălucitori, dar durata lor de viață poate ajunge la 70 de miliarde de ani.
Pentru comparație, durata de viață a Soarelui este de șapte ori mai scurtă și a trecut deja de jumătate din ea. Încet și sigur se câștigă cursa. Oamenii acordă suficient timp pentru ca viața potențială să se dezvolte și să evolueze.
Și iată o planetă potrivită pentru titlul de planeta super locuibila. Kepler 1649.
în 2020 a fost numită cea mai asemănătoare planetă cu Pământul. Este cu doar 6% mai mare decât Pamantul, orbitează în jurul unui pitic roșu, cu un sfert din mărimea Soarelui nostru. Planeta se află în zona locuibilă a stelei și face un cerc complet în jurul ei În 19,5 zile. Clima de pe Kepler rămâne un mister. Se știe că primește aproximativ 75% din lumina pe care o primim de la soare. Deci temperatura de pe suprafața sa poate fi aproape cu cea de pe Pământ. Dar încă nu știm compoziția atmosferei și alte condiții necesare pentru ca viața să apară acolo.
Următoarea descoperire este unul dintre cele mai uimitoare spectacole văzute vreodată de omenire. Este coliziunea unei stele cu o gaură neagră. În septembrie 2019, oamenii de știință au început să urmărească cum timp de șase luni o stea precum soarele nostru era spaghetificată. Lumina de la acest eveniment calatoreste 215 milioane de ani lumină și am văzut o stea de aproximativ 1.4 milioane de kilometri inghitita de gaura neagra.
Acest disc negru este atât de greu încât are o gravitație incredibil de puternică. Nimic nu poate părăsi câmpul gravitațional. Și acum vedem o stea care se apropie încet de ea. În primul rând, straturile luminoase strălucitoare ale stelei încep să se întindă spre gaura neagră. Se pare că steaua se derulează pur și simplu ca o un ghem de ata.
Apoi vedem această plasmă fierbinte persistând la marginile găurii negre. Și poate părea că aceste particule orbitează acum în jurul ei, dar este doar o iluzie. Acest inel de lumină se numește orizontul evenimentelor, gaura neagră curbează nu numai spațiul, ci si timpul
atât de aproape de gaura neagra, timpul încetinește. De la un observator se pare că lumina de lângă marginea discului negru este aproape oprită. Dar, de fapt, a fost aceasta stea a fost inghitita de mult in intunecatul abiss.
Când o gaură neagră mănâncă o anumită cantitate de material stelar Începe să-l scuipe. Fasciculele puternice de energie sunt respinse la viteze de peste 9.700 km pe secundă. Aceasta este lumina care a atras atenția oamenilor de știință. În cele din urmă, gaura neagră a absorbit complet aproximativ jumătate din stea și a scuipat cealaltă jumătate, în spațiu. Și chiar dacă am urmărit acest proces doar câteva minute. Se întâmpla timp de șase luni.
Și iată unul dintre cele mai tinere sisteme planetare pe care omenirea le-a observat vreodată AU MICROSCOPII. Este atât de tânăr, încât există încă un disc în jurul său din resturile din care a fost alcătuit acest sistem. Dar de data aceasta, nici măcar nu sperăm să găsim viață aici, steaua gazdă a acestei exoplanete emite continuu flăcări de radiații, care ar șterge orice formă de viață de pe suprafața planetei.
Planeta care orbitează această stea periculoasă se numește AU MIC B și este doar un nou-născut conform standardelor astronomice. Este atât de aproape de steaua ei încât face un cerc complet în jurul ei în 8,5 zile.
vârsta acestei planete este de doar 12 milioane de ani. Deci, la momentul în care AU MIC B sa născut, mastodonti au mers pe suprafața planetei noastre, iar pajiștile și savanele acopereau fața Pământului. Deci, noi doi ne putem considera, vechi, pentru că vârsta Pământului este de aproape 4,5 miliarde de ani.
Următoarea descoperire a avut loc la începutul anului 2020 și este foarte asemănătoare cu un peisaj din science fiction. Este planeta cu 2 SORI. Ei bine, mai precis, nu orbitează în jurul unei singure stele, așa cum suntem obișnuiți în sistemul nostru solar, ci în jurul unui sistem stelar binar.
TOI 1338
Prima stea mare este ca soarele, cealaltă este o pitică roșie, care este de trei ori mai mică. Aceste stele se orbiteaza una pe alta in 14 zile, planeta care orbitează stelele, are dimensiunea lui Saturn, care este mult mai mare decât Pământul. Deși apusurile și răsăriturile de acolo par incredibil de frumoase. Este puțin probabil ca această planetă să fie potrivită pentru orice formă de viață pentru ca se află în afara zonei locuibile a stelelor sale, deci probabil că nu are apă lichidă.

Semnalele radio misterioase din spațiul cosmic au fost recepționate și în 2020. Vorbim despre explozii radio rapide. Oamenii de știință au înregistrat astfel de semnale înainte. Dar, recent, au reușit să demonstreze că se repetă după o anumită perioadă de timp, noile date i-au obligat pe oamenii de știință să vină cu o teorie foarte îndrăzneață conform căreia sursa lor poate fi un magnetar.
Un magnetar este o stea cu neutroni care este mic și are o masă imensă în comparație cu stelele obișnuite precum soarele, dar au cel mai puternic câmp magnetic din întregul univers, durata lor de viață este foarte scurtă, doar 1 milion de ani.
Dar ceea ce a uimit cel mai mult oamenii de știință din acest an a fost să descopere că luna rugineste coroziunea are nevoie de oxigen și apă pentru a avea loc, dar luna nu are propria atmosferă ca se se poata intampla asta.
teoria principală, spune ca vântul solar, este de vină. Se spune ca Pamantul emana oxigen in spatiu. Vântul continuă să transporte molecule de oxigen prin spațiu și, în cele din urmă, acestea ajung la suprafața lunii și provoacă metalul sa rugineasca.
Apropo, culoarea roșie a lui Marte a fost creată din cauza ruginii. Pentru o lungă perioadă de timp, a existat o atmosferă și apă, în combinație cu fierul pe suprafața sa, a declanșat un proces lung de ruginire, care se menține din cele mai vechi timpuri.
O altă descoperire uimitoare a fost găsită pe suprafața lunii cu un telescop stratosferic. Este un avion care poartă un telescop, Avionul îl ridică la o altitudine de 12 kilometrii Și acest lucru îi permite să aibă o calitate a imaginii comparabilă cu cea a telescoapelor spațiale.
Și cu ajutorul unui observator atât de neobișnuit, oamenii de știință au reușit să găsească apă pe suprafața lunii, au fost găsite molecule de apă in tr-unul dintre cele mai mari cratere de pe partea vizibilă a satelitului, dar numărul moleculelor de apă este încă extrem de mic.
Deșertul Sahara are de aproximativ 100 de ori mai multă apă decat suprafata lunii..

 

 

Likes:
0 0
Views:
163
Article Categories:
SpatiuStiinta

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *